Muhammed-Ali ÖVRIGT

Tungviktaren – Världens bästa boxare är en UNIK MUSLIM


Han föddes 17 januari 1942 i Kentucky, USA.
Under sina år som idrottsman och boxare lyckades han vinna 56 proffsmatcher varav 37 KO´s (knock out´s).

Muhammed är den boxare som flest personer i världen känner till, trots att han inte varit aktiv som tävlande boxare sedan 1981-1982. Med sitt talangfulla sätt att tala blev han älskad av en hel värld som inspirerades av hans styrka som användes för att uträtta rättvisa i världen. Som ung man vägrade han att inställa sig för tjänstgöring i det stora Vietnamkriget vilket resulterade i fängelsestraff. Han friades senare när han talat omkull en hel rättssal som med öppna munnar inte kunde annat än hålla med den unga mannens logik och argument.

Den fantastiska personen Muhammed Ali fick äran att synas på the ”Walk of fame” vilket är en lång gata i Hollywood där kända personers namn gjutes in i marken med sina namn i en marmorerad stjärna. Mästaren tackade nej med argumentet: Jag bär namnet av vår älskade profet Mohammed (SAW), och det är omöjligt att jag ska låta folk trampa på hans namn. En stund senare kom de tillbaka med idén att hans sjtärna och namn byggdes in i en vägg istället. Han är sedan dess den enda som har en stjärna på väggen, alla andra är på marken.

Vi har valt att placera Muhammed Ali under kategorin UNIK MUSLIM för hans enastående sätt att stå för sin sak i offentliga sammanhang.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>