Saheela-Ibraheem TEKNIK

Smartaste tonåring i världen och en av de yngsta som accepterats på Harvard


När 15 åriga Saheela Ibraheem sökte in till några skolor vart hon bland de yngsta som godkänts och accepterats av de mest prisbelönta skolorna i världen. Hela 13 skolor drog i henne för att få just henne att studera vidare hos dem. För henne var det lätt att välja då hennes 7 åriga lillebror rekommenderat henne att köra på Harvard då han själv planerar att gå där om några år. Saheela Ibraheem´s bor i USA men hennes föräldrar kom från Nigeria för många år sedan, de är praktiserande muslimer hela familjen.

Saheela Ibraheem säger att, -lyckan till kunskap är att i så tidig ålder som möjligt lära sig så mycket som möjligt. Samtidigt är det viktigt att hitta passionen i kunskap och saker man lär sig så att man gör det från hjärtat.

Exempelvis är hon multispråkig, hon kan flytande arabiska, latin, spanska, engelska och yoruba och fler språk är planerade. Hon är toppspelare på softball, fotboll och dessutom spelar hon trombon och sjunger i skolans Acapella-kör. Hon har 2340 SAT poäng och är bland världens 20 smartaste tonåringar i världen.

Själv säger hon med största ödmjukhet att hon inte är något alls speciellt, – jag göra bara mitt bästa varje gång jag gör något. Mitt tips till andra är att lyssna till sina föräldrar, de vet verkligen vad de håller på med, man måste lita på dem.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>