tempel-bihar ÖVRIGT

Muslimer hjälper till att bygga tempel i Indien


Indien – Sedan lång tid tillbaka har både muslimer och hinduer fått lida för de etniska konflikter som resulterat i våld och mord på flera tusen människor. Det spända läget är något man lätt känner av så fort politik och religion kommer på tal och tråden som ligger mellan de två sidorna är väldigt tunn och kan efter vilken snedsteg som helst snabbt gå av.

I den indiska delstaten Bihar ligger en stad som heter Sitamarhi, där pågår just i detta tillfälle förberedelserna för den kommande festivalen Chhath som pågår i november månad- Chhath är en festival och högtid där hinduer firar solen för energin som givits till årets skörd. I år har de valt att bygga ett stort tempel till årets fest och tidspressen är enorm med tanke på den vaga arbetskraft staden ansatt för detta projekt.

I respekt och hänsyn har stadens muslimer visat en fin och ödmjuk sida genom att tillsammans ihop med hinduerna hjälpt till att slutföra projektet i tid. Detta för att hinduerna ska förstå hur viktigt det är med respekt för andras tro, de vill visa att fred mellan samma folk inte är så svårt trots att de inte firar solen för årets skörd.


1 kommentar on Muslimer hjälper till att bygga tempel i Indien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>