ÖVRIGT

Kristna och muslimer bildar en mänsklig kedja som protest mot våldet


I provinsen Punjab ligger staden Lahore, där har muslimer och kristna bott sida vid sida sedan flera hundra år tillbaka. För inte så längesen attackerades kyrkan från den muslimska sidan och ungefär 100 personer miste livet och flera skadades, detta som svar på en tidigare attack som utförts av den kristna sidan. Som en fredsaktion mot detta har stadens invånare fått nog. I en kedja med varannan kristen varannan muslim har de ställt sig bredvid varandra för att få slut på våldet.

På skyltarna står det bland annat, ”One God” och ”One blood” (En gud och Ett blood). De vill visa de som utfört dåden, de drabbade och omvärlden att det finns personer som inte alls står bakom detta beteende trots att de kallar sig ”kristna” och ”muslimer”.

Präster och Imamer uttalade sig om att de är samma folk, de läste verser och delar ur respektive böcker för att bevisa att dessa terrordåd ligger utanför religionerna, – Igen ska acceptera detta, vi är samma folk och tror på samma gud. För guds skull, vissa av oss är till och med familj säger Mohammad Jibran Nasir.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>