Jonnha-Hagenlof-Arabi MAT

Jonnha Hagenlöf Arabi från tv4 och ”Hela Sverige Bakar” fångade hela landet med sina goda bakelser


Den norrländska tjejen Jonnha Hagenlöf Arabi från TV4 och ”Hela Sverige Bakar” har med sin charm och sina underbara bakverk fångat hela Sverige hjärtan. Redan som barn har hon haft ett stort intresse för bakning och matlagning. Enda sen hon var en liten flicka har hon ägnat massa timmar i köket ihop med sin mamma och mormor. Om du inte gillar bakverk sedan tidigare kommer du nu att älska det.

 

Arabisk mat med en svensk twist
Vi har tidigare sett hennes kreativa sida genom bakverk i tv-rutan och den kommer även fram när det handlar om svensk och arabisk matlagning. Arabisk mat lagas det ofta hemma hos Jonnha, då med en svensk twist. De flesta arabiska maträtterna tar längre tid att göra när man jämför med svensk matlagning, därför kan det vara smart att kombinera med tekniker från det svenska köket.

Däremot är varken nötter eller rosenvatten några favoriter för Jonnha Hagenlöf Arabi, dessa två ingredienser använts i majoriteten av de traditionella arabiska bakverken. Därför bakas det inte så mycket arabiskt men ihop med sin kära svärmor ska hon försöka göra det oftare. Vem vet, vi kanske även får se en ny twist på arabiska sötsaker, kanske bakverk av en ny karaktär.

 

Dotterns kläder förvandlas till en smaskig supergod bakelse
Vi frågade Jonnha vart ifrån hon får sin inspiration då vi sett en bred och färgglad fantasi i det hon gör och hon svarar:
– Jag har alltid bakat och experimenterat i köket,  inspiration hämtar jag ifrån allt. Jag kan se ett fint mönster på min dotters kläder och sedan föreställa mig vilka smaker jag kan omvandla det till. Jag försöker omvandla allt till bakverk. För mig är bakverk något positivt, och man måste tänka positivt. Så om jag exempelvis är med om något tråkigt så fokuserar jag inte på det negativa utan jag bakar en dekadent chokladkaka med saltad karamell svarar hon och ler.

 

En djupdykning i evolutionsläran ledde till Islam
För fem år sedan (2008) började Jonnha Hagenlöf Arabi ställa sig frågor som varför hon fanns, vem hon var och vad mening med livet var. Då hon uppfostrades som en stark ateist var evolutionsläran det mest naturliga stället att söka och försöka hitta svar. Väldigt snabbt insåg hon att det inte fanns en logik bakom detta och att evolutionen inte kunde vara svaret på sanningen.

Efter bara en månads djupdykning erkände hon för sig själv att hon trodde på en skapare. Detta var ett stort steg då Jonnha kände att hon behövde ta avstånd från ett osunt liv. Hon började sminka sig mindre och tog på sig mer kläder än hon tidigare haft. Hon läste om olika religioner och började med Kristendomen, Judendomen och alternativa religioner. Till sist kom hon till Islam, efter en timmes läsning förstod hon att detta var rätt, Allah var hennes gud och ingen eller inget annat. Det tog tre veckor, sedan hade hon utfört trosbekännelsen och blivit muslim. – Allhamdullah det bästa jag gjor säger hon och ler.

 

Framtiden
Vi frågar vad hon har för planer efter programmet.
Jonnha svarar att hon just nu har många bollar i luften när det kommer till bakning. Hon är mitt uppe i en uppstart av ett företag och säger att det vore fantastiskt att i framtiden skriva en bok om bakning. – in sha Allah om det är menat så sker det, säger hon och ler. Allhamdullah jag är bara så tacksam över vad jag fått vara med om hittills, all tacksamhet är verkligen till Allah (swt).

Nedan hittar ni länkar till sociala medier, följ hennes blogg, där kan du som vill lära dig baka ta del av en massa tips och inspiration.

 

INSTAGRAM: http://instagram.com/jonnhahagenlofarabi
FACEBOOK, MEDINA SWEETS: https://www.facebook.com/MedinahSweets
BLOGG, MEDINAH SWEETS: http://medinahsweets.com/


6 kommentarer on Jonnha Hagenlöf Arabi från tv4 och ”Hela Sverige Bakar” fångade hela landet med sina goda bakelser

    • Azma

      Åh vad jag håller med dig och förstår din känsla det känns så fint och rent när någon hittar rätt jag älskar historier som detta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>