MODE

Indonesien satsar på att bli nya Paris för muslimskt mode om 5 år.


I Jakarta, Indonesien svävar det vackra tyget på majestätiska kroppar där stegen som tas på catwalken är självsäkra som få. Blixtarna bländar när första modellen rundar presshörnan som i timmar väntat på att höstkollektionen ska presenteras.

Detta är en helt vanlig catwalk förutom att kläderna inte framhäver något sexuellt utan tvärtom, dessa kläder är designade för den muslimska moderna kvinnan som vågar testa något nytt.

Stilen som presenteras i år är långt ifrån den traditionella och mörka ”abayan” som många i bl.a. mellanöstern bär. Dessa kläder har häftiga tryck, glada färger, och tyger med texturer få använt för denna målgrupp tidigare.

Designern Abel Harabas mål med denna kollektion är att den muslimska kvinna ska få möjlighet att välja, mellan traditionellt och modernt, tufft, snällt, färgglatt eller svart, precis som alla andra kvinnor i världen.


3 kommentarer on Indonesien satsar på att bli nya Paris för muslimskt mode om 5 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>