ÖVRIGT

Han sparade i 30 år och öppnade sedan ett sjukhus


När vi skänker pengar så är det inte alltid vi förstår hur lite pengar för oss här i väst kan göra enorm skillnad för människor i fattiga länder. För vissa krävs det ytter få hjälpmedel för att göra enorma framsteg i kampen om överlevnad.

Den muslimske och bangladeshiske mångsysslaren Joynal Abedin har sedan 30 år tillbaka sparat varenda lilla inkomst för att en dag öppna upp det han länge drömt om. Efter att hans far gått bort och sjukhus saknades för att hjälpa hans far bestämde han sig för att öppna upp sin egna sjukhusmottagning i byn.

Idag 30 år efter har den enkla mannen gjort något egentligen alla kunnat, ifall de haft samma starka vilja, han öppnade upp ett välbehövligt sjukhus där han idag tar emot ca 300 patienter från närliggande områden som är i behov vård av olika slag varje dag.

 


2 kommentarer on Han sparade i 30 år och öppnade sedan ett sjukhus

  1. khalid

    vilken ispirerande man. han med sina kronor per dag har lyckats spara det vi gör av med på några månader. vi borde skämmas att vi inte gör viktigare saker med våra pengar, Islam handlar om att göra gott och fler av oss bordde göra mer gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>