Abdullah-Quilliam ÖVRIGT

Han öppnade Englands första Moské


I liverpool på det sena 1800-talet bestämde sig William Henry Quilliam att byta inriktning på det liv han levde. Han var en person av klassens folk som studerade Juridik och vars fader var en predikant inom baptismen. Ihop med sitt arbeta bland de fattiga i Englands 1800-tal ansåg han att kyrkan inte lyckats jämna ut orättvisan och valde i samband med det att lämna den.

Han lämnade Kristendomen och konverterade till Islam ett år efter att han återvänt hem till England efter en resa till Marocko. Hans uppfattning var att klasskillnaden inte var densamma som i andra länder, man behandlades lika oavsett bakgrund och ekonomiskt tillstånd. Kort där efter köpte han upp en fastighet som han sedan byggde om till en moské som skulle bli den första moskén i landets historia. Denna moské skulle komma att besökas av några av världens mest mäktiga muslimska män i samband med sina rojalistiska besök i England.

Vi ser honom som en UNIK MUSLIM, inte bara för att han öppnat den första moskén i England – Liverpool, men också för att han med sin konst att lyckas dokumentera och publicera sina skrifter kunnat få Islam integrerat i det land som såg religionen som en våldsam tro som hotade Kristendomen.


1 kommentar on Han öppnade Englands första Moské

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>