ÖVRIGT

Han går i 1000 timmar för freden


Vissa gör allt för att få fred på jorden och vore inte världen en bättre plats om vi alla engagerade oss lite mer. I den muslimska staden Karachi i Pakistan lever en man som heter Rai som valt att ta en lång promenad för fredens skull. Han har bestämt sig för att promenera från Pakistan till Mecka i Saudiarabien och färden tog ungefär 1000 timmar på vägen. 6400 kilometer senare kom han fram hyllad och stolt över att han klarat sitt mål. Han avslutade färden med att fullfölja vallfärden, Hajj som det heter på arabiska.

I en intervju säger han att han vill ha fred på jorden samtidigt som den muslimska ummahn ska förstärkas. Han har under sin färd inspirerat tusentals människor och hans budskap har utan tvekan nått värden, både via olika medier men också via de människor han mött på vägen som berättat om Rai’s historia.


1 kommentar on Han går i 1000 timmar för freden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>