vatten MAT

Glöm inte att dricka vatten


Vatten borde vara en rättighet för alla i världen men tyvärr så finns det platser där vatten, den vätska som håller människan i liv en stor bristvara.

Du klarar dig, nu är det två veckor kvar till det är Eid el Fitr! För de flesta brukar fastan vara något enkelt, speciellt när man ihop med andra genomför fastan och allt som kommer till under fastemånaden Ramadan. Som vi tidigare berättat är Ramadan 2014 bland det tuffaste fastemånaderna hittills i Sverige, speciellt när solen ligger på.

Tänk på att dricka vatten, vattnet hjälper dig att klara dig igenom värmen, det är det absolut viktigaste att tänka på under fastan, intaget av vatten måste vara bra. Faktum är att människokroppen egentligen kan klara sig i ca 2 veckor utan mat ifall man bara dricker vatten, med detta menas absolut inte att man bara ska dricka vatten, mer att ni ska förstå hur viktigt vatten är för människokroppen, speciellt under Ramadan.

Fortsatt lycka till, Ramadan Karim


2 kommentarer on Glöm inte att dricka vatten

 1. Anna-Karin Henriksson

  Hej!
  En sak jag funderat mycket på och aldrig fått något riktigt bra svar på är följande: På 70-talet var det väldigt populärt att man skulle FASTA ett tag för att sedan må bättre, och jag fastade och jobbade ca 16 dagar.
  Men, jag fick lära mig att då man fastar, intar man bara flytande föda under dagen, och sover på natten.
  Under Ramadan dricker man på dagen och äter på natten, dvs man VÄNDER PÅ DYGNET, och det kan ju inte vara så hälsosamt för organismen.Hur kan man då kalla det för att man FASTAR? Om man fastar ska man bara DRICKA och ej inta fast föda, så har jag uppfattat det hela.
  Menar man inom islam att man fastar fastän man äter? Som född i Sverige har jag svårt att förstå det hela.
  Tacksam för att få veta hur ni ser på denna fråga.
  MVH
  Anna-Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>