fastan-bra-for-halsan MAT

Fastan minskar risken för cancer


Under fastemånaden Ramadan håller vi muslimer oss från bl.a. mat och dryck under soltimmarna. Många ickemuslimer tror ofta att det endast handlar om att känna med de fattiga som inte varje dag kan vara mätta. Fastan handlar även om disciplin i så många olika områden, exempelvis så får man inte svära, skvallra eller ha ett sexuellt umgänge under soltimmarna, (svära och skvallra ska man egentligen aldrig göra).  Man ska även hålla humöret i balans vilken kan vara svårare på fastande mage då kroppen känns i obalans.

Det många inte vet är att fastan är bra får våra kroppar och detta alltså från ett medicinskt perspektiv som många nu på senare år förstått. Det kan kallas för 5:2 dieten, ditox eller något helt annat men vad fastan gör är att den renar kroppen på ett sätt som hjälper våra kroppar från hjärt/kärl-sjukdommar och cellbaserade sjukdomar som exempelvis cancern. Det är rätt logiskt, ju mer mat vi stoppar i oss oftare, ju mer celler produceras. Det är vid cellproduktion cancerrisken ökar så vad vi egentligen vill och bör göra är att bevara de celler kroppen redan en gång producerat och istället för att skapa nya celler så reparerar vår fantastiska kropp de celler som annars skulle ersättas.

Tänk på att inte äta mer än du behöver när du bryter fastan, effekten kan ibland vara motsatt. Det står tydligt att man inte ska äta sig mätt, man ska äta så att man inte längre är hungrig och skillnaden mellan att vara mätt och att inte vara hungrig är rätt stor, ha kontroll, disciplin och använd dig av bra fakta för att få kunskap. Ett tips är att äta sakta, det brukar fungera för många.

 

Ramadan Karim

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>