tjuv MAT

Ät näringstjuven under fastan Ramadan 2014


Nu är Ramadan 2014 här!
Det är inte många timmar kvar innan vi bryter fastan för allra första gången under månaden Ramadan i år. Fastetiderna i år är bland de tuffaste vi upplevt här i Sverige. Efter bara några dagar kan man känna sig hängig ifall man inte äter rätt, kosten är det viktigaste för att du ska lyckas med fastan. Tänk på att få i dig rätt kolhydrater, vi kommer under månaden Ramadan berätta vad olika mat gör med kroppen och varför du behöver äta varierat.

Hur som helst, idag ska vi berätta om kikärtan, den fantastiska vännen vi rekommenderar alla under Ramadan. Den är bland det mest fiberrika du kan äta och innehåller en hel det näring som hjälper dig att orka bättre.

Kikärtan är en riktig näringstjuv, det märker man när man planterar den med andra grönsaker, allt runt omkring den vissnar, detta för att den snor åt sig all näring vilket gör att kikärtan får en hel del fina vitaminer och fibrer vi människor mår fantastiskt bra av att ha i oss.

Vanligast äts kikärtan som ”hummus bel tahini” eller bara som ”hummus”, men den kan lagas på många andra sätt. Till exempel som ”falafel”, i sallad, rostat för att ätas som snacks (som på bilden) eller till och med som soppa ifall man mal ner den.

Säg till om ni vill ha recept på hur man kan tillaga kikärtor, dela även gärna med dig i kommentarsfältet nedan ifall du har någon bra recept som hjälper andra under Ramadan och fastan.

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>